kenneln planerade valpar tidigare kullar champions avelshanar l”nkar
Gräfin von der Rammelburg


Greffi som hon kallas till vardags flyttade hem till oss i början av september 2008, hon var då 15 månader gammal. Hennes uppfödare och ägare Cornelia Rahm, kennel von der Rammelburg i Tyskland hade egentligen sparat på Greffi för sin egen uppfödning men insåg att hon just då inte hade tiden som krävs för att aktivera och meritera en blivande avelstik. Dessutom låg Greffi och ytterliggare två tikar nära varandra åldersmässigt, de två andra tikarna var 2 respektive 2 1/2 år gamla vilket också blev lite för jobbigt.

Hon stammar ur gamla östtyska linjer och är lite grövre och mer kompakt än de hoffar vi är vana att se. Hennes styrka är hennes rörelser och kroppskonstruktion samt hennes temperament. Greffi var redan HD-röntgad i Tyskland och hon har grad A1 (=utmärkt) även hennes 3 syskon som bor i Tyskland är röntgade och de har samtliga HD-A1!

Greffi hade påbörjat träning i IPO-skydd och även Agility i Tyskland, men vi tränar spår och lydnad med henne. Hon älskar att spåra och är väldigt noggrann i sitt arbete, i lydnaden kör vi än så länge mest kontaktövningar. Det enda kommando hon kunde när hon kom till Sverige var ”sitt” samt att hon kommer på inkallning när vi ropar hennes namn. Inte mycket men å andra sidan har ingen heller förstört något moment vid inlärningen och vi kan själv arbeta in momenten som vi är vana vid.

Greffi och Selma har blivit riktiga ”bästisar” och det är helt underbart att se dem. Redan efter en vecka kröp Greffi upp till Selma i bia-bädden och nu delar de säng så ofta de kan.

Selma drabbades av stor sorg då vi förlorade våra tre gamla hundar (Wirre, Mariko och Lord) under en kort period på endast 3 1/2 månad. Även vi tvåbenta har haft det tufft och sorgen har legat tung i vårt hem. Att se Greffi och Selma tillsammans är som balsam för själen!

   
   

Greffis pappa Iven von Jesses Meute

Greffis mamma Cela von der Rammelsburg

STAMTAVLA

GRÄFIN VON DER RAMMELBURG

HD A
SMT

e: Iven von Jesses Meute

HD-Frei (A1)
smt

u: DT.JGD.HZD-CHAMPION
Cela von der Rammelburg

HD-Frei (A1)
smt

e: BH AD
Gambo vom Wittlerdamm

HD-Frei
smt

u: DT.HZD-Champion
Caya von Jesses Meute

HD-Frei
smt

e: Charly von der Koboldshütte

HD-Frei
smt

u: BH
Hanka vom Köriser See

HD-Frei
smt

e: DT.HZD- Champion
Ergo von Godewind

HD-Frei
smt

u: INT./ T.HZD/ DT.VDH-Champion
BH SCHH I
Hety Ex Mercator

HD-Frei
svart

e: BH
Caro von der Steinernen Brücke

HD-Frei
smt

u: BH
DT.HZD/ DT.VDH-Champion
Cilly von der Asseburg

HD-Frei
smt

e: KROAT.- Champion
Asko vom Kastanienhof

HD-frei
blond

u:
ZTP
Binga von der Kobolds-hütte

HD-frei
smt

e: DDR- Champion DDR-SGR
BH ZTP
Dargo vom Spreetal

HD-Frei
blond

u: Erin vom Köriser See

HD-Frei
smt

Jörgen Andersson • Röddevägen 161-15 • 275 63 Blentarp • 0709-64 88 42

Frågor? Maila oss gärna - eller skriv något i gästboken kanske?