kenneln planerade valpar tidigare kullar champions avelshanar lšnkar
N Y H E T E R!

 

   


29 januari 2013

Hej Hoffefolk!

Corallrevets kennel har drivits av Åsa och Jörgen sedan 1994. Där Åsas engagemang och glöd har varit stort, starkt och mycket uppskattat av många. Då vi nu har gått skilda vägar är jag, Jörgen Andersson, ensam ägare till kenneln. För närvarande är kenneln vilande men... det är inte Luffe dvs Korad Corallrevets Jack Dempsey.

Corallrevets hemsida kommer successivt att uppdateras. Jag tar tacksamt emot all information från er valpköpare om era hundars bravader och meriter. Maila mig gärna.

Vänliga hälsningar Jörgen

 

   

5 oktober 2011

Valpar födda

Korad Corallrevets Faramir (Farraz) och KORAD Anziehends Accept (Assi) har idag fått en härlig kull valpar hos Anziehends kennel. De blev 8 valpar fördelat på 6 hanar och 2 tikar, alla tre färgerna lyckades de också åstadkomma i en och samma kull, jättekul!

Vi GRATULERAR Anki och väntar med spänning på vad James Bond, Blixt Gordon, Batman, Betty Boop, Modesy Blaise och de andra valparna ska bjuda oss på i livet.

Ankis blogg >>
Anziehends hemsida
>>

 

 

 

 

Valpar med föremålsintresse? Jajamänsan!

   

 

Gräfin von der Rammelburg - BIS på Osby 2011

   

KORAD SUCH Corallrevets Narya

Corallrevets Kadango

Swedehof's Grand Am

Osby 8-10 juli 2011

RM i Osby och flera Corallrevare visade framfötterna!

Susan Törncrantz Carlsson och KORAD SUCH Corallrevets Narya kan nu även titulera sig LPI efter ett 1:a pris i lydnadsklass I på fredagen. De blev även utsedda till bästa lydnadsekipagen i % räknat, slutpoängen blev 171,5 och räckte till en 5:e plats totalt. De tävlade även i högre klass spår på lördagen och vann klassen med GK. På söndagen deltog de även i IHF utställningen/championklass och belönades med excellent.

Corallrevets Kadango tävlade också lydnadsklass I med husse Ingemar Westfelt, de var snubblande nära ett 1:a pris på 158,5 p. De har ett 1:a pris i lydnadsklass I sedan tidigare i maj i år på fina 185 p! De deltog även i söndagens IHF-utställning/öppenklass och erhöll ett Very Good.

Corallrevets Saulos deltog i söndagens IHF-utställning/öppenklass och erhöll ett Very Good. Corallrevets Jack Dempsey deltog i söndagens IHF-utställning/öppenklass och belönades med excellent samt placerades på en fin 3:e plats med CK!

Thilwhil's Dina (Selma) startade i högre klass spår på lördagen men vi tvingades tyvärr bryta pga att vi missade slutapporten, lite snopet när hunden har varit duktig och tagit sig runt spåret... men så kan det gå ibland! Tur i oturen var att vi ändå inte hade full pott varken på upptag eller antal apporter så vi ser det som en jättebra träning istället! På söndagen deltog hon i IHF-utställningen/championklass och där belönades hon med excellent och placerades därefter på en fin 3:e plats med CK!

Swedehof's Grand Am slog till och blev Riksmästare i "Hofferace" på lördagseftermiddagen, hon är snabb och smidig som en gasell! På söndagen debuterade hon i officiell klass på IHF-utställningen/juniorklass och slog oss alla med häpnad! Hon belönades med excellent, vann klassen med CK och blev dessutom placerad som 2:a bästa tik totalt på hela utställningen! Hon blev även BIS-junior!

Två syskon till Grand Am deltog också i IHF-utställningen/juniorklass och det gick fantastiskt bra för dem också! Swedehof's Cherokee belönades med excellent och placerades på en fin 4:e plats bland juniorhanarna. Swedehof's Grand Espace belönades också med excellent och placerades på en fin 3:e plats bland juniortikarna! Stolt pappa till dessa vackra syskon är KORAD Corallrevets Faramir!!!

Gräfin von der Rammelburg deltog i söndagens IHF-utställning och det var hela 93 hoffar anmälda! Lite spännande var det eftersom hon erövrade titeln "Årets bästa utställningshovawart 2010" skulle det hålla i denna konkurrens? Ja, det gjorde det... hon belönades med excellent samt stod som segrare i öppenklassen, hon blev därefter 1:a bästa tik i hård konkurrens med lilla Swedehof's Grand Am (se ovan). I BIS-finalen mötte hon veteranhanen Avrafastes Dolf som hade blivit bästa hane i andra ringen. Slutligen placerades Gräfin som BIR och därmed även som BIS, och "Doffe" placerades som BIM.

Ett stort Grattis till alla! Vi vill även passa på att TACKA fotografen Jennie Karlsson och John Örvill, Bergenhovs kennel för att vi har fått låna de fina bilderna till vår hemsida!
TUSEN TACK!!!

   

ovan: Swedehof´s Grand Am

Swedehof's Grand Voyager & Swedehof's Grand Cherokee

 

Åstorp 20 november 2010

Fina framgångar i Åstorp.

Vårt lilla nyförvärv Swedehof's Grand Am, "Java" som hon kallas belönades med HP samt utsågs till BIR-valp. Hon placerade sig sedan i stora BIS-finalen för valpar på en fantastisk 2:a plats!!! Vi tackar Johanna och Gittan på Swedehof's för denna fantastiska valp, som vi hoppas mycket på i framtiden! Inger och Frida som är fodervärdar till Java lägger ner stort engagemang och ett fantastiskt jobb! Vi tackar för att ni tar så väl hand om henne!!

Även två bröder till "Java" deltog och de uppförde sig mycket bra i ringen. Swedehof's Grand Voyager vann klassen och brodern Swedehof's Grand Cherokee blev tvåa. Inget HP delades ut då de ännu behöver lite mer tid för att utvecklas.

Corallrevets Jack Dempsey vann unghundsklassen, dock fick han en slät 1:a denna gång.

Gräfin von der Rammelburg blev bästa tik och sedan även BIR!

Vi gratulerar även Thilwhil's Fargo (halvbror till vår egen Selma) som tog sitt första cert och blev BIM!

   

KORAD SUCH Corallrevets Narya

 

Sofiero 11 september 2010

Championat till Narya

Idag erövrade KORAD Corallrevets Narya sitt tredje och sista cert, hon blev därmed SE UCH! Hon placerades slutligen som 3:e bästa tik. Vi stolta uppfödare GRATULERAR till championatet och väntar med spänning på den planerade parningen i höst/vinter!!! Mer info angående detta kommer.

Gräfin von der Rammelburg belönades med CK, CACIB och blev BIR. Corallrevets Jack Dempsey belönades med CK och CACIB och blev BIM. KORAD SE UCH Small-Reef (moster till Jack Dempsey och Narya) belönades också med CK och slutade som 2:a bästa tik med R-CACIB! KORAD SE UCH Corallrevets Good Luck Charm bedömdes i veteranklass och belönades med ett HP. En dag med stora framgångar!

   

KORAD SUCH Corallrevets Narya

Corallrevets Jack Dempsey

Gräfin von der Rammelburg

 

8 maj 2010

Stora framgångar för Corallrevets igen...

På lördagen erövrade KORAD Corallrevets Narya sitt första cert och blev dessutom BIR vid officiell utställning på Bjuvs BK. ETT jättestort GRATTIS från oss, stolta uppfödare till denna vackra hund! Gräfin von der Rammelburg placerades som 2:a bästa tik med CK, och fin kritik.

 
9 maj 2010

På söndagen var det så dags att resa till Danmark för att delta vid Danska Hovawartklubbens specialutställning med IHF-status i Naestved.
Framgångarna var stora och överraskande!!!

Corallrevets Jack Dempsey debuterade på officiell utställning och skötte sig fint. Han belönades med "very good" och blev bästa juniorhane.

Gräfin von der Rammelburg slog till rejält! Hon bedömdes som "excellent", vann öppenklassen (15 deltagare!!) och belönades med det eftertraktade CERTET, hon blev även bästa tik och som "grädde på moset" slog hon till och blev BIR och därmed även BIS. Hon erhöll därmed också ett eftertraktat IHF-cert!!
En helt fantastisk helg med andra ord! Domare var Kirsten Wesche från Tyskland.


Ett stort GRATTIS även till vår goda vän Sascha "Fru HovaBonde" och hennes underbara hane Hertos v Höhenzelg som blev bästa hane och BIM.

Bilderna är lånade av Danska hovawartklubben, se fler bilder från utställningens deltagande hundar på deras hemsida.

   
18 april 2010

Valpar födda

Korad Corallrevets Faramir (Farraz) och Mytologins Prisma I (Märta) har idag fått en härlig kull valpar hos Swedehof's kennel. De blev 9 valpar fördelat på 5 hanar och 4 tikar, alla tre färgerna lyckades de också åstadkomma i en och samma kull, jättekul!

Vi GRATULERAR Johanna & Gittan och väntar med spänning på vad dessa härliga valpar ska bjuda oss på i livet.

Bilder från parningen >>
Johannas blogg >>
Swedehofs hemsida
>>

   

KORAD Corallrevets Faramir

 

11 april 2010

GRATTIS...

till en fin debut på tävlingsbanan!

Söndagen den 11 april debuterade Farraz (Faramir) och Lotta på tävlingsbanan med ett finfint resultat! Debuten skedde i appellklass spår och tävlingen ägde rum hos Skurups BK. Spåret gick superbra och lydnaden gick också fint, pga av några missar så blev det dock 3 nollor i lydnadsprotokollet, men trots detta lyckades ekipaget att samla ihop 202 p! Det fattades alltså endast ynka 22 p för uppflyttning, mycket bra jobbat!! Vi håller tummarna inför nästa tävling!!

   

Selma (Thilwhil's Dina) till höger blev

SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION!

 
20 mars 2010

Fina flickor...

Lördagen den 20:e mars var Selma (Thilwhil's Dina) och Greffi (Gräfin von der Rammelburg), Corallrevets Saulos och KORAD SUCH Corallrevets Good Luck Charm anmälda till Sydskånska KK:s internationella utställning i Malmö. Det blev fina fram gångar för oss igen!

Selma erövrade sitt tredje och sista CERT, hon blev därmed SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION! Selma slutade som 2:a bästa tik med R-CACIB.

Greffi vann Öppenklassen och belönades med CK, hon blev bästa tik med CACIB och slutade som BIM!
I finalen mötte hon dagens vackraste hane, Lintrollets Alltid Redo som alltså blev BIR! GRATTIS Lena och Nils-Erik samt till Tinka som är hans uppfödare!

Corallrevets Saulos deltog i juniorklass och fick mycket fin kritik, han behöver dock utvecklas lite i kroppen och han har tiden för sig eftersom han endast är 1 år gammal! Idag blev priset en 2:a.

KORAD SUCH Coralllrevets Good Luck Charm tävlade i veteranklass och belönades med ett HP, han blev även bästa veteran!

   
16-17 februari 2010

GRATTIS...

duktiga KORAD Corallrevets Narya med matte Susan!

KORAD Corallrevets Narya har blivit utsedd till årets bästa brukshund på sin hemmaklubb Eslövs BK.

Vi GRATULERAR Narya och hennes ägare/förare Susan till den fina framgången!

   

Grattis - valpar väntas!

11 mars 2010

Mytologins Prisma I ( Märta) är nu konstaterad dräktig efter dagens ultraljud! Och Corallrevets Faramir ska bli pappa!

Swedehof´s hemsida >>

Fler bilder Flash >> Html >>

   

16-17 februari 2010

Dambesök!

Den 16-17 februari hade Corallrevets Faramir (Farraz) dambesök från Stockholm (Täby)! Den härliga och temperamentsfulla damen heter Mytologins Prisma I och ägs av Swedehof’s kennel.

Parningarna gick helt problemfritt och de båda hade två härliga dagar tillsammans! Massor av snö och bus! Att kemin dem emellan stämde fint går inte att ta miste på!

Nu håller vi alla tummarna för att dessa tre fina parningar ger resultat omkring den 20:e april!

Och önskar Johanna och Birgitta
LYCKA TILL!

Swedehof´s hemsida >>

Fler bilder Flash >> Html >>

   

14 november 2009

Fina resultat i Åstorp

Lördagen den 14/11-09 hade SBK:s Skåne-distrikt officiell utställning för brukshundar och fina resultat blev det för oss på Corallrevets!

Valpklass 6-9 mån, plats 1 med HP Jack Dempsey (alias Luffe) slutade som BIM-valp, plats 3 Kadango, plats 4 Demasoni och som reserv Dovii.

Veteranen Good Luck Charm belönades med ett CK, blev bästa hane 3 och BIR-veteran, han blev BIS 1 - veteran.

Selma fick en slät etta i bruksklass.

Gräfin von der Rammelburg vann öppenklass med CK, blev bästa tik och sedan även BIR! I stora finalen placerades hon som BIS-4. Greffi har nu även godkänd exteriörbeskrivning.

Aragorn, Gandalf och Vilya godkändes alla tre på exteriörbeskrivning och kan nu titulera sig KORAD.

GRATTIS till er alla!

Översta bilden tagen av:
Bergenhovs kennel

Övriga två bilder tagna av:
Lotta Nordstedt

   
Jack Dempsey BIR-valp igen...
8 november 2009

Lördagen den 8:e november var det dags för Sydskånska KK:s årliga valputställning i gåsatider. Jack Dempsey med husse Jörgen tog hem BIR-rosetten med superfin kritik. Domare var välkända Yvonne Brink.

Grattis!

   
27 oktober 2009

Valpar födda!

Harras och Xanti har fått valpar!
Den 27:e oktober föddes två tikvalpar, en svart och en SMT hos Ann Larsson , Eringsboda

GRATTIS från oss alla på
Corallrevets kennel!

Läs mer >> Se på bilder >>

   
7 oktober 2009

Greffi är nu...

...även HD och AD röntgad i Sverige eftersom SKK ej godkände den proffessor som hade avläst hennes plåtar i Tyskland (han stod inte upptagen på deras lista?!). Resultatet blev dock det samma som i Tyskland!

HD grad A och nu är även armbågarna röntgade med resultat ED UA (0).

   
Oktober 2009

Valpar väntas...

LPI LPII Lintrollets Xanti och
KORAD SBCH Corallrevets Harras
väntar valpar i slutet av oktober hos Ann Larsson, Eringsboda.

Läs mer >>

   
27 september 2009

Ett STORT grattis...

...till Jörgen och Luffe (Corallrevets Jack Dempsey) har varit på utställning i Veberöd. Det blev ännu ett BIR för "lillebror". På fyra försök är det 4 stycken BIR och ett BIS-4. GRATTIS!!!

19-20 september 2009

Helgen kantades av framgångar

På lördagen deltog Greffi vid MH och har numera känd mental status med GK skott.

På söndagen var det officiell utställning på Lunds BK och det gick fint för "Corallrevarna".

KORAD SUCH Corallrevets Good Luck Charm, Bästa veteran och BIS-4 veteran. Corallrevets Narya 1 bkl 2bkk. Thilwhil's Dina (=Selma) 1 bkl 1bkk cert CK 2btkl, Gräfin von der Rammelburg (Greffi) 1 ökl 1ökk CK 1 btkl BIR och hon slutade även som BIS-2 i stora BIS-finalen!!

Söndag 13 september 2009

Ett STORT grattis...

till både Åsa och Selma (=Thilwhil's Dina) och Susan med Corallrevets Narya i lägre klass spår vid tävlingar på Skanör och Falsterbo Brukshundklubb.

Båda två blev UPPFLYTTADE med god marginal, Åsa och Selma slutade totalt på en andra plats (dock med samma slutpoäng som ettan) med 512,25 p och Susan och Narya slutade totalt på en tredje plats med 506,5 p.

Ett stort GRATTIS till båda ekipagen, som nu siktar på fortsatt tävlande i högre klass spår!

Augusti 2009


KORAD SBCH Corallrevets Harras har parat LPI LPII Lintrollets Xanti (GK högre spår) och valparna väntas hos Ann Larsson, Eringsboda.
Länk med mer info och bilder kommer snart

Juli 2009


Thilwhil's Dina vår älskade Selma debuterade i bruksklass på utställningen i Tollarp, det resulterade i ett cert och BIR!
(Foto: Bergenhovs kennel)

Jörgens valp Jack Dempsey skötte sig lika fint i debuten på samma utställning... HP samt BIR-valp.

Dagen efter var det rasspecialen i Osby. Fem av de sex valparna i Ciklidkullen deltog och samtliga belönades med HP. Afra blev bästa tikvalp och Jack Depsey blev åter bästa hanvalp och slutade även denna dag som BIR-valp, Afra blev således BIM-valp. Både avelsgruppen och uppfödargruppen på valparna belönades med HP och fick fantastisk kritik. Jättekul!

Faramir och Narya blev exteriörbeskrivna och godkända, de erhöll således titeln KORAD! Ett stort GRATTIS!

Tilwhil's Dina (Selma) placerades som tvåa i bruksklassen med ett CK och slutade som 3:e bästa tik, en placering som jag är jättenöjd med. Narya placerades som 3:a i bruksklassen med CK.

Juni 2009


Sagan om ringen-kullen har varit på MT och skött sig kanonbra! Av de tio i kullen deltog 7 hundar och av dessa godkändes 6 stycken. Gimli 375p GK, Aragorn 335p GK, Faramir 410p GK, Gandalf 420p GK, Narya 422p GK, Vilya 355p GK, Frodo 360p (ej gk).

GRATTIS till att ni alla skötte er så bra!

Maj 2009

Thilwhil's Dina alias Selma är godkänd i lägre klass spår på 433p, vi missade uppflytten till högre med ynka 2p på lydnadsdelen! Men vi kommer igen!

April 2009

Corallrevets Schondra med förare Birgitta Möllebäck uppflyttad till högre klass bevakning på fina 544,5p och vinst igen! Ett stort GRATTIS!

   
Söndag 15 mars 2009

Ett STORT grattis...

...till Birgitta Möllebäck och Schondra som vid sin första tävling i lägre klass spår blev uppflyttade till högre klass på fina 548,25 p! De vann dessutom hela tävlingen och fick stå överst på prispallen! Tävlingen arrangerades av Svedala BK 090315.Fantastiskt fin prestation av er båda och vi som uppfödare bugar och tackar.

   
Måndag 23 februari 2009

CIKLID-kullen

1 vecka gamla >>

   
Sex fina valpar har sett ljuset på Rönnelund idag!
Måndag 16 februari 2009

Valparna har anlänt!

   

Tennico är nu parad med Oskar von der Rumesburg,
blond, HD A, AD UA och avelskorad i Danmark.

Valparna föds i mitten av februari med leverans i mitten av april 2009 då de är 8 veckor.

Måndag 19 juanuari 2009
Tennicos första ultraljud såg
finfint ut!
Fredag 19 december 2009

Tennico är parad med Oskar.

Läs mer >>

   
November 2008

Selma uppflyttad
till lägre spår!


Vid appellklasstävling arrangerad av SBK:s Malmöavdelning slog Selma till och vann tävlingen på 247 p.

   

 

Oktober 2008

Greffi har debuterat
på utställning!

Inofficiell utställning 081026 i Bräkne-Hoby, Blekinge kennelklubb.
Domare John-John Johnson

Resultatet blev BIR samt BIG-R, med följande fina kritik!

"Synnerligen vacker och feminin tik, vaket uttryck, vackra ögon och öron. Vacker hals och rygg, behöver utvecklas mer i förbröstet, tillräckliga vinklar fram, underbara bak, perfekt svans, rörelser man kan döda för."

September 2008

Greffi har anlänt!

Vi hälsar vår nya tik Gräfin von der Rammelburg välkommen till Sverige och vår kennel!

Hon är född 2007-06-13 och hennes föräldrar är:
Iven von Jesses Meute och
Cela von der Rammelburg.

   
Juli 2008

STORT GRATTIS
till SBCH!

Idag tog Harras cert samt blev BIM vid officiell utställning i Tollarp! Detta innebär enligt SKK:s regler för brukschampionat att han numera kan titulera sig SVENSK BRUKSCHAMPION, dvs SBCH!!!

Vi GRATULERAR och BUGAR djupt för SIW ZAAR och KORAD SBCH Corallrevets Harras!!! Detta är en fantastisk bedrift av ett härligt ekipage, vi är så otroligt stolta över er att vi saknar ord...
Tusen TACK från oss lyckliga, överväldigade och framförallt tacksamma uppfödare... ni är två kämpar väl värda denna framgång!

Kramar från Åsa & Jörgen

April 2008

SIW och Harras tog sitt andra brukscert i elitspår i söndags på fina 598.25 p och vann hela tävlingen i Växjö!!!

September 2007

SIW och Harras blev riksmästare i bruks i Vårgårda. De tävlade i elitspår och vann på 597,5 p samt fick cert!

Jörgen Andersson • Röddevägen 161-15 • 275 63 Blentarp • 0709-64 88 42

Frågor? Maila oss gärna - eller skriv något i gästboken kanske?