kenneln planerade valpar tidigare kullar champions avelshanar l”nkar
Thilwhil’s Dina

THILWHIL´S DINA

En ny liten dam har flyttat in hos oss. Hon kallas för Selma eftersom hon kom in som en tornado i våra liv (årets tornado över Atlanten på bokstaven S heter Selma), och hennes mamma heter Thilwhil’s Akka. Detta namn för genast tankarna till en viss känd bok, Nils Holgerssons underbara resa som är skriven av… just det Selma Lagerlöf!

Vi hade ju inga planer alls på att skaffa en ny valp just nu men ibland har ödet något annat i beredskap åt en. I detta fall blev det lilla Selma som vi är så glada och stolta över! Att vi dessutom tränar tillsammans med hennes mamma och har bott en helg hos hennes tyska pappa (och sett honom träna skydd) gör det hela ännu roligare.
Vill även passa på att tacka hennes uppfödare Helena och Mårten för att vi fick förtroendet att försöka att uppfostra och förvalta denna underbara valp!

Selma tror mycket på sig själv och det är väl inte fel, speciellt när hon delar hem med 3 vuxna hoffar. De är alla ganska mycket äldre än henne, de yngsta Wirre och Lord är 8 år äldre, Mariko är 11 år äldre än Selma. Hennes absoluta favorit är Wirre och de två kan verkligen sätta sprätt på tillvaron här hemma.

Många AHA upplevelser har jag fått för det var 14 år sedan vi köpte en valp, de andra har ju fötts hos oss och det är stor skillnad. Nu förstår jag mina valpköpare och hur de har känt sig när den lilla valpen inte riktigt har samma åsikt om vad som ska eller bör göras. Selma lär mig mycket varje dag, som jag hade glömt eller kanske förträngt. Väldigt nyttigt!

Vi har gått på valpkurs nu och första gången fick vi presentera oss och berätta vår hundhistorik. Jag berättade INTE att jag var uppfödare utan bara att jag hade 3 vuxna hemma och hade tävlat en hel del tidigare, tur var väl det! Gruppens yrväder råkar nämligen vara just min hund!

Även allmänlydnadskursen (återigen var man ägare till gruppens yrväder!) är nu avklarad och vi klarade slutprovet trots allt med beröm, så skönt! Till våren är det grundkurs i tävlingslydnad som står på schemat och till dess tränar vi på egen hand samt träffar vår t spårträningsgäng på söndagarna. Spårat har vi gjort sedan Selma var 9 veckor gammal, så nu klarar hon ganska långa och kluriga spår.

Utställningar har vi också hunnit med en del, närmare bestämt 3 x valp och 4 x officiella i juniorklass (2 i Sverige och 2 i Danmark). På samtliga har hon belönats med HP och fått mycket bra kritik både för sitt utseende, sina rörelser och sitt temperament (som hon har mycket av!).

Selma uppflyttad
till lägre spår!


Vid appellklasstävling arrangerad av SBK:s Malmöavdelning slog Selma till och vann tävlingen på 247 p. [november 2008]

   

Selmas mamma Akka

Selmas pappa Big Ben de Laetitia

STAMTAVLA

THILWHIL´S DINA

Blond

e: BH AD ZTP VPG III IPO III FH I
Big Ben de Laetitia

HD-A1
Blond

u: KORAD
Thilwhil’s Akka

HD-A
Smt

e: SCHH II
Champ vom Lusenhang

HD-fri
Smt

u: SCHH I
Bardot vom Georgenberg

HD-fri
Blond

e: KORAD SUCH DKUCH INTUCH IHFCH
Hofwaline’s Dark Whilton

HD-fri
Smt

u: KORAD LP I LP II
SUCH
Hofwaline’s Dark Thilda

HD-fri
Smt

e: SCHH III Körung
Aik vom Reet

HD-fri
Blond

u: SCHH I
Candy vom Stommeler-busch

HD-fri
Smt

e: SCHH III
Gisbert vom
Kaiserhof

HD-fri

u: VPG III
IPO III
Anima vd Haardt

HD-fri
Svart

e: TJH LP I
KORAD
Hofwaline’s
Dark Phanter

HD-fri
Smt

u:
AAgard
Isolde


HD-fri
svart

e: EECH FINUCH SUCH INTUCH
Kaunottaren
Othello

HD-fri
Smt

u: Hofmeister’s Iza


HD-fri
Smt

Jörgen Andersson • Röddevägen 161-15 • 275 63 Blentarp • 0709-64 88 42

Frågor? Maila oss gärna - eller skriv något i gästboken kanske?