kenneln planerade valpar tidigare kullar champions avelshanar l”nkar
KORAD Bilbo vom Nordschwarzwaldhof

KORAD BILBO VOM NORDSCHWARZWALDHOF
IN MEMORIAN


Vi fick möjligheten att köpa Bilbo då han var 11 månader gammal eftersom hans första familj i Tyskland inte hade intresse och tid för honom mer. Att han var 11 månader underlättade hela arbetet med att importera honom till Sverige. Han var ju redan vaccinerad även för rabies och det enda som behövdes förutom införseltillstånd osv från jordbruksverket var ett blodprov som visade att han hade erforderliga antikroppar mot rabies.

Detta var snabbt avklarat med hjälp av hans ”farmor”, han bodde tillfälligt hos sin far och dennes matte eftersom hans uppfödare hade en höglöpande tik (hans mor) just vid denna tidpunkt.
Hans uppfödare och Tanja (som äger hans far) ordnade också med så att han deltog vid kullens Nachzuchtbeurteilung innan han kom till Sverige, denna klarade han med glans. Han har mycket stor kamplust och stort föremålsintresse. Han är en glad och trevlig hund men med egen vilja. Han är vänlig både mot människor och andra djur och att handskas med honom är inget problem.

När han hade varit i Sverige ca 1 månad deltog han på AFH södra lokalområdes utställning för hovawart. Det var första gången som han överhuvudtaget satte sin tass på något arrangemang med så mycket människor och hundar. Detta gick bra och han uppförde sig exemplariskt, både i och utanför utställningsringen. Han belönades med en seger i juniorklassen och fick ett CK vilket i sin tur medförde att han skulle tävla vidare med de andra äldre hanarna i bästa hanhundsklass. Av de ca 10-12 hanarna i denna klass placeras endast 5, och till vår stora glädje placerades vår unga Bilbo på reservplatsen (=5 )!

Bilbo har nu även deltagit på en specialutställning i Danmark med tysk domare, Michael Kunze, och även här gick det bra. Bilbo placerades som 4 i öppenklass med CK, trots att han var den yngsta hunden (23 mån) som deltog i denna klass.
MH har han också gjort i Sverige och det gick som vi hade hoppats på, bra och inga problem med varken människor, avreaktioner eller skott.

Hans uppfödare har även varit på besök för att se hur ett MH går till i Sverige, och vi håller kontakt ofta med varandra.

Bilbo är KORAD på +139 p

Bilbo är höftledsröntgad med resultat grad A, och 4 av de 6 syskonen som finns i Tyskland är också röntgade med A1. Samtliga halvsyskon som är röntgade och finns i Tyskland har även de A1.

Bilbo bor hos Marie och Peter som är ”gamla” valpköpare till oss och där delar han hem med Corallrevets Devil In Disguise ur Elvis-kullen.

Bilbo deltog 3 dagar i rad vid officiella utställningar på Gotland sommaren 2008 och resultatet blev 3 x BIR samt 1 CACIB! Bilbo är far till Corallrevets Sagan om ringen-kull och Skeppartorps D-kull.

Korad Bilbo vom Nordschwarzwaldhof

Tillgänglighet: Tillgänglig, öppen +3
Kamplust, jakt: Stor +3
Kamplust, social: Liten +1
Temperament: Mindre livlig: +2
Skärpa:Obetydlig utan kvarstående aggressivitet -1
Försvarslust: Obetydlig: -2
Nervkonstitution: Nervösa tendenser +1
Hårdhet: Något vek +2
Dådkraft: måttlig +1
Skottfast
GK + 139 p

 

STAMTAVLA

KORAD BILBO vom NORDSCHWARZWALDHOF

HD-A
Blond

e: ZTP
Felix von der Leimbachmühle

HD A1
SMT

u: ZTP
Jessy von der Reustadt

HD fri
Svart

e: BH AD VPG I FH II ZTP
Enno vom Vorholz

HD A1
Blond

u: BH AD FH II ZTP
Cim von der Leimbachmühle

HD fri
SMT

e: ZTP BH
Arco vom Starendorf

HD fri
Blond

u: ZTP
Dolly von der Reustadt

HD A1
svart

e: BH AD VPG II ZTP INTCH
Ferro vd Rheinauen

HD-fri
Smt

u: BH AD VPG I FH ZTP
Atzi vom Bärensee

HD-fri
Smt

e: BH ZTP
Colja vom Pleikershof

HD-fri
Smt

u: BH AD VPG III
FH I ZTP
Andra vom
Römerberg

HD-A1
Blond

e: VPG III FH
IPO III ZTP
Festus vom Aggerweiher

HD-B2
Blond

u: BH ZTP
Exy vom
Kreuz-bergerhof

HD-fri
Svart

e: BH VPG I ZTP
Dusco vom
Silberberg

HD-fri
Smt

u: BH AD
VPG I ZTP
INTCH
Aischa von
der Reustadt

HD-fri
Blond

Jörgen Andersson • Röddevägen 161-15 • 275 63 Blentarp • 0709-64 88 42

Frågor? Maila oss gärna - eller skriv något i gästboken kanske?