kenneln planerade valpar tidigare kullar champions avelshanar lúnkar

CIKLID-kullen födda 16 februari 2009

Första valpbilderna >>
Valparna 1 vecka >>
Valparna 2 veckor >>
Valparna 3 veckor >>
Valparna 4 veckor >>
Valparna 5 veckor >>
Valparna 6 veckor >>
Valparna 7 veckor >>

 

Nu är äntligen namn och tema bestämt för de små underverken! Vi försöker alltid ha ett tema som knyter an antingen till tiken eller hanen och i denna kull har vi faktiskt lyckats med båda delar! CIKLID-kullen blir temat eftersom det finns en oerhört vacker och färgstark ciklid som kallas för Oscar-ciklid och dessa fiskar lever som bekant i vatten där det finns korallrev. Tennico är ju själv döpt efter ett korallrev och vårt kennelnamn är Corallrevets... hur enkelt som helst!

Samtliga har fått namn efter färgstarka och förtrollande ciklider!
Totalt sex stycken fördelat på fem hanar (4 x svart och 1 x smt) samt en svart tik.
Hanarnas namn är Demasoni, Dovii, Jack Dempsey, Kadango och Saulos.
Tikens namn är Afra.

DKUCH KORAD KBHV-05 Tennico-Reef.
Tennico är mamma till vår Sagan om ringen-kull som är född 2006. Antalet valpar i denna kull blev tio stycken och nu är samtliga röntgade, resultatet är utmärkt med 9 x A-höfter. En är röntgad i Danmark men är ej avläst officiellt ännu.

Tennico har nedärvt sitt livliga och arbetsvilliga temperament till samtliga individer, och de har dessutom en tilltalande rastypisk exteriör! En av hennes valpar blev vid knappt 2-års ålder godkänd i lägre klass spår på 475 p, en tjuvstart på apporteringen medförde att några ynka poäng på lydnadsbiten fattades för uppflytt! En valp är under utbildning till försvarsmaktshund, och en är uppflyttad till lägre klass spår. Samtliga har genomförd MH, med utmärkt resultat.

Är du nyfiken och vill veta mer är du välkommen att höra av dig!

   

u: DKUCH KORAD KBHV-05 Tennico-Reef

Tennico stammar ur en kull på 7 valpar och samtliga är HD-fria liksom hennes halvsyskon ur (Hässlehoffs Prefix-kull) och kusiner ur (Corallrevets Elvis-kull, Tyska orter-kull och Chilipeppar-kull). Tennico är en livlig och positiv tik som ger sin matte Cecilia (som är fodervärd) många glada stunder!

Tennico har visat både vid sitt MH och vid sin korning att hon är en stabil tik med bra reaktioner. Hon är utställd med CK i Sverige och hon är dansk utställningschampion samt har även erövrat Cacib samt BIR i Danmark. Hösten 2005 blev hon BIR och erhöll titeln KÖPENHAMNSVINNARE 2005 vid DKK:s utställning i Bröndby/Danmark.

Läs mer om Tennico & se fler bilder >>

 

e: AK Oskar von der Rumesburg

Oskar stammar ur väldokumenterade brukslinjer och han är en trevlig, glad och tillgänglig hane som passar perfekt för Tennico både vad det gäller temperament och hälsa.

Oskar är född i Tyskland och flyttade vid åtta veckors ålder till Danmark och sitt nya hem hos Anne-Marie som hans matte heter. Oskar är en stabil och trygg hane med ett härligt temperament. Han är avelskorad i Danmark och är även pappa till en kull valpar där.

Oskars far är den välkände Carlo vom Tyrolsberg som förutom att han är högt meriterad inom bruks även har godkänd KÖRUNG och han är även utvald att ingå i den tyska avelns speciella Leistungs und Wesens-Pool. En pool för de hundar om besitter särskilt goda anlag för mentalitet och arbetsförmåga.

Oskar är friröntgad på höfterna med grad A samt är utan anmärkning även på armbågarna. Samtliga syskon till Oskar i Tyskland är också friröntgade med grad A på höfterna.

Vi förväntar oss livliga och arbetsvilliga valpar med mycket motor ur denna kombination. Har vi tur kan det även bli alla tre färgerna svart, smt och blond på valparna.

   
 
STAMTAVLA - födda 090216

e: AK
Oskar von der Rumesburg

HD:A AD:UA
blond

u: DKUCH KORAD KBHV-05
Tennico-Reef

HD-B AD-UA
Svart

e: BH ZTP AD Körung
VPG III IPO III RH-1
Wesens und Leistungs Pool
Carlo vom Tyrolsberg


HD: A1
blond

u: BH AD FH II ZTP
Kora von der Rumesburg

HD: A1
SMT

e: AK DKCH
Balou vom Rehwinkel

HD A1
Svart

u: KORAD SUCH DKUCH INTUCH
Corallrevets Queen Anne

HD-fri, AD-UA
SMT

e: BH AD VPG III IPO III ZTP
Faron
aus dem Emsland


HD: A1
Svart

u: DT. VDH-Champion BH VPG III IPO III ZTP
Hera vom Pleikershof

HD: A1
Blond

e: BH VPG III FH II IPO-FH IPO III ZTP
Andrino vom Kressbach

HD-frei
SMT

u: BH AD VPG I FH I ZTP
Gunda
von der Rumesburg


HD-Frei
SMT

e: ZTP AD BH SCHIII
Bingo vom Knopfhof

HD-frei
svart

u: ZTP BH
Bärbele vd
Rassel-
Bande


HD-frei
SMT

e: LP KORAD SUCH
Scanderna’s Svarte-Atom

HD-fri
Svart

u: LP KORAD TJH SUCH
Jaffadays Coral-Satin

HD-fri
AD-UA
SMT

Jörgen Andersson • Röddevägen 161-15 • 275 63 Blentarp • 0709-64 88 42

Frågor? Maila oss gärna - eller skriv något i gästboken kanske?